Faremo saksøkt av 340 asylsøkere

Politikk. Flere hundre mennesker fra Etiopia har saksøkt justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) fordi de mener tvangsretur til landet er ulovlig.
Etiopere saksøker justisminister Grete Faremo fordi de mener tvangsretur til landet er ulovlig. Foto: Morten Holm /NTB, Scanpix

I januar undertegnet Norge en utleveringsavtale med Etiopia. Den åpner for at etiopiere og eritreere med utvisningsvedtak kan tvangssendes tilbake dit de kom fra.

– Det er imot norsk lov å tvangsreturnere disse menneskene, sier Girum Zeleke, som representerer 340 personer som oppholder seg i ulike deler av landet. Han kom selv til Norge fra Etiopia som flyktning for over 20 år siden og arbeider nå som førsteamanuensis ved Universitet i Stavanger.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.