Hafslund har fått forelegg etter utslipp i Akerselva

Energi og miljø. Oslo-politiet har ilagt Hafslund Varme AS et forelegg på 800.000 kroner etter utslipp av cirka 15.000 liter fyringsolje i Akerselva.
– Slike utslipp skal ikke skje, men da det likevel skjedde, tok vi ansvar for oppryddingen, og vi vedtok forelegget da vi fikk det forelagt, sier informasjonssjef Truls E. Jemtland i Hafslund til NTB. Foto: Hafslund

Oljen lekket i desember i fjor ut i elva fra Hafslunds varmesentral inne på Ullevål sykehus. Anlegget var ombygget, og manglet en sikkerhetsventil. Under fylling av anleggets tank rant store deler av oljen ut gjennom et sluk og ut i Akerselva, går det fram av en pressemelding fra politiet i Oslo.

Politiadvokat Christian Stenberg skriver at forelegget er ilagt fordi Hafslund Varme AS ikke hadde gjort nok for å hindre forurensning.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.