Hemmeligholder dokumentasjon om taxi-topp

Åpenhet. Etter å ha fått kritikk fra Sivilombudsmannen lovte byråd Ola Elvestuen (V) at innsynssaker skulle prioriteres. Nå opererer Venstre-byråden igjen på kanten av offentlighetsloven.
Miljø- og samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) avviser at hans avdeling opererer på kanten av offentlighetsloven med to måneders behandlingstid. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke.

Byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel i Oslo kommune fikk i august sterk kritikk fra Sivilombudsmannen. På tross av gjentatte henvendelser både fra Fylkesmannen og Sivilombudsmannen, tviholdt kommunen på kontraktene om de omstridte reklametårnene i Oslo sentrum. Syv måneder etter at Kommunal-Rapport.no først krevde innsyn, valgte kommunen til slutt å gi ut dokumentene.

Sivilombudsmannen beskrev saksbehandlingstiden i saken som uakseptabelt lang. Overfor Kommunal-Rapport.no ønsket ikke kommunen å besvare denne kritikken. Men etter spørsmål fra Ivar Johansen (SV) ble det lovet at kommunens rutiner skulle skjerpes inn.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.