Krever tilbakebetaling fra privat barnehage

Økonomi. Fylkesmannen i Rogaland vil ha penger tilbake fra den private barnehagen Espira Ree på Bryne fordi fylkesmannen mener barnehagen har tjent på underbemanning.
Illustrasjonsfoto: Colourbox

Fylkesmannen mener at barnehagen har hatt 30 prosent lavere bemanning i 2009 enn det en tilsvarende kommunal barnehage har, og at barnehagen sparte så mye på dette at de skal betale tilbake 400.000 kroner av det offentlige tilskuddet, melder NRK.

– Det er brukt penger som er ment å komme barna til gode til å berike noen andre, sier utdanningsdirektør i Rogaland Sølvi Ona Gjul til TV-programmet Brennpunkt.

Det er andre gangen saken er inn hos fylkesmannen for behandling, men Espira mener det er gjort en feil i utregningen og vil ha saken behandlet enda en gang.

– Dersom Fylkesmannen foretar en ny beregning, og vi er enige om det grunnlaget som er brukt, så vil vi akseptere den avgjørelsen som kommer, sier regionsjef i Espira barnehager, Glenn Kringlebotn.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!