Njåstad ble Årets kommuneprofil

Kommuneprofilen. Austevoll-ordfører Helge André Njåstad er stemt fram som Årets kommuneprofil 2012 av Kommunal Rapports lesere.
Austevoll-ordfører Helge André Njåstad (Frp) ble stemt fram som Årets kommuneprofil 2012 av Kommunal Rapports lesere. (Foto: Berit Almeldingen)

Helt til målstreken mandag kveld mobiliserte Nittedal og Austevoll for sine ordførere. Hilde Thorkildsen (Ap) og Helge André Njåstad (Frp) har siden før jul ligget helt jevnt i teten av avstemningen om å bli Årets kommuneprofil 2012.

Til slutt trakk Austevolls Njåstad det lengste strået. Han fikk halvparten av stemmene, mens Thorkildsen fikk 43 prosent. Det skilte om lag 400 stemmer mellom dem. De tre andre kandidatene som Kommunal Rapport nominerte fikk alle mellom to og tre prosent av stemmene. Totalt 6.250 stemmer er avgitt i avstemningen som i år kun har foregått via mobiltelefon.

Facebook-mobilisering

- Gratulerer med tittelen Årets kommuneprofil 2012. Hva er din umiddelbare reaksjon?

- Det var ulidelig spennende. Både jeg og austevollingene er konkurransemennesker, vi liker å vinne. Så jeg vil takke for at folk i Austevoll stod løpet ut.

- Var det sterk mobilisering i sluttfasen?

- Det var litt ekstra mobilisering, ja – gjennom partiet lokalt og kommunens Facebook-profil.

Austevoll-ordfører Njåstad (Frp) ble nominert til Årets kommuneprofil for å ha snudd økonomien i Hordaland-kommunen fra minus til pluss, og skapt ny optimisme. Kommunen kom seg ut av Robek i 2012 etter å ha vært med siden starten.

Årets kommuneprofil vil bli presentert i en bred reportasje fra Austevoll i Kommunal Rapports første papiravis i 2013, som kommer ut neste uke.

Kandidatene

Dette var de fire andre kandidatene til å bli Årets kommuneprofil 2012:

Hilde Thorkildsen (Ap), ordfører i Nittedal: Har vist politisk mot i kampen for vietnamesiske Thien Thi Vo, og for å fortsette kampen etter drapsforsøk og trusler.

Eivind Hansen, konstituert rådmann i Halden: Har ryddet opp i forholdet mellom politikk og administrasjon og lagt grunnlaget for en økonomisk snuoperasjon i Halden kommune.

Hallgeir Grøntvedt (Sp), ordfører i Ørland: Fikk etter fem års kamp rikspolitisk gjennomslag for å legge den nye kampflybasen til Ørland.

Hege Raastad Basmo, kommuneoverlege i Hamar: Har engasjert seg for helsesamhandling i flere år, lokalt og nasjonalt, særlig innen psykisk helse og rus.

Les mer om kandidatene her.

Disse fem kandidatene har på sin måte gjort en ekstra innsats i 2012. De har oppnådd resultater utenom det vanlige, snudd en negativ utvikling, gjort noe helt nytt, startet en viktig debatt eller taklet en vanskelig situasjon godt – slik kriteriene for kåringen er.
 

Tidligere vinnere

2011: Avtroppet Smøla-ordfører Iver Nordseth (V) for å ha gjort Smøla til Norges første vindkraftkommune.

2010: Rådmann Evy-Anni Evensen fra Lyngdal fordi hun er en spydspiss for informasjonsteknologi i helse- og omsorgssektoren.

2009: Vågå-ordfører Rune Øygard (Ap) for sitt langsiktige arbeid med omdømmebygging og næringsutvikling.

2008: Hasvik-ordfører Eva Husby (Ap) fordi hun fikk rikspolitisk gjennomslag for å fjerne vraket av det russiske skipet Murmansk.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!