Profil 2: Jan Geir Solheim (Sp)

Kommuneprofilen. Jan Geir Solheim (Sp) er ordfører i Lærdal.
Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Tørke og sterk vind gjorde at brannen raste i Lærdalsøyri hele natten til 19. januar. 40 bygninger ble totalskadet, flere av dem vernete trehus. Ingen personer ble alvorlig skadet i den største brannen i Norge i moderne tid.  

– Jeg har selv vært og knust dører og fått ut folk. Det er ganske dramatisk, sa Lærdal-ordfører Jan Geir Solheim til NTB brann-natten.

Da krisen oppsto var ordførerens rolle å være tett på innbyggerne og å ta seg av den enorme mediepågangen. Rådmann Alf Olsen jr. ledet den operative kriseberedskapen.

–––––––––––––––––—

Avstemmingen foregår via sms, du kan stemme flere ganger, men hver stemme koster 3.- kroner.

Du kan stemme fram til onsdag 10. desember klokken 09.00.

Du stemmer ved å sende kodeordet Profil etterfulgt av ett mellomrom og kandidatnummeret du vil stemme på som sms til nummer 2131.

––––––––––––––––––-

 

– Det kan ikke bli nok informasjon, oppsummerte Solheim til Kommunal Rapport.

Innbyggerne ble først informert i løpesedler, senere på flere folkemøter. 130 mediefolk ble installert i Opplysningen 1881s tidligere lokaler.

Lærdal er en omstillingskommune i Robek, og ba staten om 50 millioner til å gjenreise bygda. Ordføreren ble sint og skuffet over revidert nasjonalbudsjett i mai. Kommunen fikk ikke mer enn 4,8 millioner til å dekke utgifter under selve brannen.

I oktober ble Lærdal for andre gang i år rammet av naturkreftene. For de sju kommunene som er rammet av storflommen, skal Solheim nå samordne det økonomiske kravet til staten.

Jan Geir Solheim (Sp),

ordfører i Lærdal

Bakgrunn: Ordfører i Lærdal fra 2011, i kommunestyret fra 2007.

Nominert for:Var aktivt og stødig til stede som kommunens ansikt utad da Lærdal ble rammet av storbrann i januar.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.