Profil 3: Ordfører Marta Finden Halset

Kommuneprofilen. Ordfører Marta Finden Halset (Ap) i Vik.
Marta Finden Halset

I Vik kommune i Sogn har de kjempet i 50 år for en 15 kilometer lang tunnel gjennom Vikafjellet, som er Norges mest vinterstengte fjellovergang. I Nasjonal transportplan 2014–2023 fikk de 100 millioner kroner til oppstart av Vikafjellstunnelen.

«Ordfører Marta Finden Halset har vist et meget stort engasjement, og har ikke latt en eneste sjanse til å snakke Vikafjellsvegens sak gå fra seg», begrunner leder Trude Underbakke i Vik Næringssamskipnad sitt forslag til Årets kommuneprofil.

Det har vært omstridt at kommunen brukte Geelmuyden. Kiese som rådgivere.

– Jeg har hatt stor nytte av samarbeidet. Det er mulig vi hadde klart det uten deres hjelp, men vi kunne ikke lenger ta sjanser, sier Halset.

Byrået har hjulpet med å spisse argumenter, men som NRK Sogn og Fjordane oppsummerte: «Veke etter veke dei siste åra har ordførar Marta Finden Halset (Ap) drive lobbyverksemd for tunnelen».

Hun rettet først innsatsen mot fylkespolitikerne. Enstemmige fylkesting i Hordaland og Sogn og Fjordane prioriterte tunnelen i NTP. Hun snakket med alle medlemmene i Stortingets transportkomité og med andre Ap-topper.

– Det er ikke nok å sitte på ordførerkontoret og skrive brev. Du må sette deg inn i prosessene, være til stede der folk er og påvirke, sier hun.

Mener du at Marta Finden Halset bør bli Årest kommuneprofil? Send Profil 3 til 2131

(Kroner 3.- per stemme )

Marta Finden Halset (Ap), ordfører i Vik

Bakgrunn: Ordfører i Vik fra 2007, kommunestyremedlem siden 1992

Nominert for:Fikk etter intenst lobbyarbeid gjennomslag for Vikafjelltunnelen i Nasjonal transportplan.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.