Sykehjem etter dansk modell

Frokost på sengen, røyking på rommet og sang og dans i fellesrommet. Nå kommer den danske Lotte-modellen til Fagerborg sykehjem i Oslo, skriver Aften.

Et sykehjem skal først og fremst være et hjem for de eldre og ikke bare en arbeidsplass for de ansatte. Det skal være et sted hvor de pårørende og ansatte selv kan tenke seg å bo når de blir gamle. Dette er den grunnleggende filosofien til sykehjemmet Lotte i København.

Politikere og sykehjemsansatte har i årevis valfartet til Lotte på studieturer. Deler av tiltakene er blitt satt ut i livet på flere sykehjem, men nå vil Fagerborg sykehjem i Oslo prøve hele pakken. Til det har de fått 1 million kroner i forsøksmidler fra Oslo kommune. Pengene skal brukes til å omrokere turnusen og sørge for at det blir mer tid til kafébesøk, utflukter, kos og hygge.

- Jeg tror et slikt prosjekt ikke behøver å koste så mye. Det handler mye om organisering og holdningsendring, mener byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!