Varsler ny forskrift om tilskudd til private barhehager

Økonomi. Regjeringen vil nå gå igjennom hele forskriften for tilskudd til private barnehager på nytt. Finansieringssystemet kan bli endret fra 2016.
– Vi er i et landskap med stor usikkerhet. Når vi først tar en grundig gjennomgang, ser vi på hele forskriften, sier statssekretær Birgitte Jordahl (H). Foto: Mette Garmann, Kunnskapsdepartementet

Fylkesmannen i Rogaland meldte før helgen at ny forskrift om tilskudd til private barnehager har blitt utsatt. Kunnskapsdepartementet (KD) bekrefter dette overfor Kommunal-Rapport.no.

Utsettelsen kommer etter at departementet satte foten ned for Sarpsborgs måte å beregne barnehagetilskudd på, hvor utgiftene til pensjon ble kuttet. At tilskuddet fra 2015 skal beregnes etter regnskap, og ikke etter budsjett, blir imidlertid ikke påvirket av at KD skal se på forskriften på nytt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.