Venstre krever statusløft for lærerne

Skole. Selv om regjeringen oppretter nye studieplasser, klarer man ikke å stanse frafallet fra lærerstudiene. Altfor mange hopper av. Venstre krever et statusløft for læreryrket.
– Regjeringen og Kristin Halvorsen har ikke prioritert å gjenreise respekten for læreren. Vi må øke statusen på læreryrket og gjøre det attraktivt for flere. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Regjeringen og Kristin Halvorsen har ikke prioritert å gjenreise respekten for læreren. Vi må øke statusen på læreryrket og gjøre det attraktivt for flere. Det handler om lærerutdanningen,  det handler om jevnlig faglig oppdatering, og det handler om lønn, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Skei Grande mener de tre viktigste grepene i skolepolitikken er å sikre mange nok kvalifiserte lærere, å øke kompetansen hos lærerne og kutt i skolebyråkratiet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.