Nyheter

– Vi jobber mye med å utvikle våre tjenester, sier regiondirektør Marianne Kiledal i Bufetat region vest.
– Vi jobber mye med å utvikle våre tjenester, sier regiondirektør Marianne Kiledal i Bufetat region vest.

– Ikke mulig å ha spesialiserte institusjoner i hele regionen

– Bufetats utgangspunkt er at vi skal tilby plasser som er forsvarlig ut fra barnets behov, sier regiondirektør Marianne Kiledal.

Publisert Sist oppdatert

Kiledal, som er direktør i Bufetat region vest, sier samtidig at det ikke er mulig å ha spesialiserte barnevernsinstitusjoner i hele regionen.

– Det vil si at ungdommer med særlige behov, for eksempel for rusbehandling, kan få tilbud et stykke unna egen kommune, sier Kiledal, som svarer Kommunal Rapport i en e-post.

Kildal svarer på kritikk fra barnevernssjef Jakob Bråtå i Karmøy, som beskriver det som utfordrende å få plasser nært hjemmet, og tiltak der ungdommene blir godt nok fulgt opp.

– Vi jobber mye med å utvikle våre tjenester, og vi må fortsette å forbedre oss, sier Kiledal.

Hun viser til at arbeidet med å få mer kunnskap om barns behov må fortsette, slik at Bufetat kan gi best mulig hjelp.

­– Vi må også sikre et godt samarbeid med helse og skole og andre viktige samarbeidsparter som har ansvar for å bidra til at ungdommen får den hjelpen hen har behov for.

Bekrefter flyttinger

Bråtå kritiserer også at ungdom kan bli flyttet mellom mange institusjoner. Kiledal bekrefter at det skjer.

– Noen ganger er det fordi vi og kommunen lytter til ungdommen som ønsker å flytte, andre ganger fordi det viser seg at ungdommen har utfordringer vi ikke kjente til. Da kan det hende at institusjonen ikke har mulighet for å ha høy nok bemanning, riktig type kompetanse eller gode nok lokaler til å kunne hjelpe. I slike situasjoner jobber vi for å finne løsninger som gjør flyttingen så lite belastende som mulig for barnet, sier hun.

Jobber med dialog

Når det gjelder kapasitet, jobber Bufetat for å få til tett dialog med kommunene i regionen for å planlegge tilbudet framover, opplyser Kiledal.

– Men vi ser at det er vanskelig for kommunen å gi presise vurderinger av deres behov for institusjonsplasser for de kommende årene. Det medfører at vi i perioder ikke har tilstrekkelig antall plasser på enkelte tiltak i vår egen region, skriver hun.

Powered by Labrador CMS