Nyheter

Hvordan beskytte informasjonssystemer, data og tjenester mot uautorisert tilgang, skade eller misbruk? Det er temaet i Nasjonal sikkerhetsmyndighets kurs om grunnprinsipper for IKT-sikkerhet.
Hvordan beskytte informasjonssystemer, data og tjenester mot uautorisert tilgang, skade eller misbruk? Det er temaet i Nasjonal sikkerhetsmyndighets kurs om grunnprinsipper for IKT-sikkerhet.

Tilbyr gratis IKT-sikkerhetskurs ut oktober

I anledning årets sikkerhetsmåned tilbyr Nasjonal sikkerhetsmyndighet e-læringskurset Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet gratis.

Publisert Sist oppdatert

E-læringskurset gir råd for å beskytte informasjonssystemer, data og tjenester mot uautorisert tilgang, skade eller misbruk.

Tirsdag hadde 12.400 personer påbegynt kurset, som har vært gratis siden 1. oktober. Av disse kommer minst 1.250 fra fylkeskommuner eller kommuner. 

Sendte 170 på kurs

I Kristiansand har kommunikasjonssjefen oppfordret 170 ansatte ansvarlig for fagsystemer til å ta kurset.

– De fagsystemansvarlige hos oss har ansvaret for å forvalte fagsystemene våre og skal blant annet sikre at systemet tilfredsstiller kravene til informasjonssikkerhet og personvern. For å kunne øke kompetansen til denne gruppen passer kursopplegget til NSM godt som en opplæring i generell grunnforståelse i temaet, sier Ingunn Kvivik, enhetsleder for kommunikasjon i Kristiansand kommune i en pressemelding.

Kurset «Grunnprinsipper for IKT-sikkerhet» bidrar til å bygge både kompetanse og bedre sikkerhetsnivå i norske virksomheter. E-læringskurset varer i tre timer, og kan pauses underveis. Alle som gjennomfører kurset, får kursbevis. Til vanlig må man ut med en drøy tusenlapp (inkludert moms) for å ta kurset.

Mål om økt sikkerhet

For Nasjonal sikkerhetsmyndighet er det et mål at enda flere norske kommuner, bedrifter, organisasjoner og etater skal løfte nivået på egen sikkerhet.

– Konsekvensene av cyberoperasjoner blir stadig mer alvorlige, og derfor haster det mer enn tidligere å implementere risikoreduserende tiltak. Forebyggende sikkerhetsarbeid reduserer digital risiko, og gjør virksomheter i bedre stand til å håndtere cyberangrep, sier NSM-direktør Sofie Nystrøm i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS