Bernt svarer: Byregjering er uheldig og ulovlig

Bernt svarer. Å kalle seg en byregjering kan oppfattes som et signal om at man nå ønsker å fjerne seg ytterligere fra den tradisjonelle modellen for kommunaldemokrati, mener jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Byrådet i Oslo kaller seg både for byråd og byregjering – det siste er byrådsleder Raymond Johansens (Ap) idé. Men i offisielle sammenhenger kan det ikke hete byregjering, slår Jan Fridthjof Bernt fast. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Det nye byrådet i Oslo har meddelt at det vil kalle seg “byregjering”. Er dette lovlig?

I Kommuneloven er betegnelsen på det parlamentariske styringsorganet «kommuneråd». I forarbeidene til loven er det imidlertid uttalt at man også vil kunne bruke betegnelsen «byråd», på samme måte som man bruker «bystyre» i stedet for «kommunestyre». 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Les mer om partikkel og artikkelkjøp her

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!