Bernt svarer: Frimurere kan være inhabile

Bernt svarer. Hvis frimurere er forpliktet gjennom medlemskapet til å gi særlig hjelp til andre frimurere, blir både ansatte og politikere som er med i Frimurerlosjen inhabile, advarer jussprofessor Jan Fridthjof Bernt i sin ukentlige spalte.
Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

I en kommune er ordfører og flere fremstående folkevalgte og tilsatte medlemmer av den lokale frimurerlosje. I denne er også en rekke ledende personer i det lokale næringslivet medlemmer, herunder eiere av eller ledere i bedrifter som leverer tjenester til kommunen. Vil folkevalgte og tilsatte i kommunen som er medlemmer av losjen være inhabile i saker der andre frimurerbrødre er parter?

Dette er det ikke så lett for meg å gi noe helt sikkert svar på, særlig fordi jeg vet så lite om det indre liv i frimurerbevegelsen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!