Kommunestyret må avgjøre habiliteten

Bernt svarer. En rådmanns vurdering av egen habilitet kan selvsagt overprøves av kommunestyret, sier jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Hivs rådmannen er inhabil, har det konsekvenser for hele administrasjonen, skriver jussprofessor Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto: Helge Skodvin

Spørsmål (1)

En tilsatt i en kommune hadde satt fram krav om erstatning på grunn av ulovlig gjengjeldelse etter at han varslet om mislige forhold i kommunens saksbehandlerapparat. Han ba da om at rådmannen måtte anses som inhabil i saken, og at det ble oppnevnt en setterådmann i hennes sted.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.