Folkevalgte kan snakke med hvem de vil

Bernt svarer. Politikere står fritt til å arrangere møter med personer de ønsker informasjon fra. Ordfører eller rådmann kan ikke stoppe dette, påpeker jussprofessor Jan Fridthjof Bernt.
Ingen kan instruere en folkevalgt om hvem hun skal ta kontakt eller holde møter sammen med, påpeker jusprofessor Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: En folkevalgt har tatt på seg det han selv kaller ombudsrollen og arrangert «småmøter» med ansvarlige i kommunen – folkevalgte og tilsatte - knyttet til plan- og byggesaker. Kan ordfører eller rådmann forby dette?

SVAR: Ingen kan instruere en folkevalgt om hvem hun skal ta kontakt eller holde møter sammen med, det være seg folkevalgte eller tilsatte i kommunen. Ingen kan hindre folkevalgte å delta i slike møter.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.