Høringer sikrer demokratisk legitimitet

Bernt svarer. Bestemmelsene om høring av lovforslag er ikke bare et sett regler som skal gi regjeringen den informasjon den selv synes den trenger. De skal også sikre den demokratiske legitimitet, ​​mener professor Jan Fridthjof Bernt.
I siste instans er det Stortinget som har ansvaret for å påse at reglene om høringer følges. Men vi har dessverre sett eksempler på at dette springer man lett over for å sette punktum for en ubehagelig debatt, skriver Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL:

Regjeringen har lagt fram forslag til navn på de nye fylkene og vil sende forslagene over til behandling i Stortinget uten en høringsrunde. Er dette lov, og når plikter regjeringen å sende en sak ut på høring?

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.