Saker skal avgjøres uten «ugrunnet opphold»

Bernt svarer. Når saksbehandlingen drøyer kan det skyldes manglende evne eller vilje til å ta tak i og prioritere vanskelige saker, mener Jan Fridthjof Bernt.
Hva som er forsvarlig saksbehandlingstid er det ikke mulig å gi et sikkert juridisk svar på, skriver Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

Spørsmål:

Kommunene bruker noen ganger lang tid på å undersøke varsler om kritikkverdige forhold. Et ferskt eksempel er fra Grimstad kommune der en gransking kommer i gang først halvannet år etter at varselet ble levert. Hvor lang tid kan man bruke og samtidig påberope seg forsvarlig håndtering når det gjelder tidsbruken?

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.