– Uheldig å sile vekk uønskede forslag

Bernt svarer. Styremedlemmer i partilag bør ikke forsøke å få forslagsstillere til å trekke nominasjonsforslag som styremedlemmene ikke liker.
Jan Fridthjof Bernt Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Nominasjonskomiteen i et fylkespartilag innstilt på én toppkandidat til fylkestingsvalget. Etterpå ble to andre kandidater lansert av enkeltmedlemmer i partiet, og de sa seg villig til å stille. Medlemmer av fylkespartilagets styre tok kontakt med forslagsstillerne og ba dem trekke sine forslag på motkandidater, men det ble ikke gjort. Flere av medlemmene i partistyret satt også i nominasjonskomiteen. Til slutt gjorde fylkespartistyret et vedtak hvor de støttet den innstilte kandidaten. På nominasjonsmøtet kunne medlemmene velge mellom de tre kandidatene. Hva sier lovverket om nominasjonskomiteens stilling? Bør den ha andre medlemmer enn partistyret for å sikre uavhengighet? Hvordan bør partistyret forholde seg til nominasjonskomiteens innstilling?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!