Rådmannen må forholde seg til folkevalgte organer

Bernt svarer. Kan rådmannen fortelle om arbeidet med budsjettforslaget til utvalgte grupper?
Hvis en rådmann stiller opp på partimøter kan det bli oppfattet som forskjellsbehandling, tror professor Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Ordførerens parti avholdt medlems- og nominasjonsmøte, som startet med at rådmannen foretok en gjennomgang av budsjettforslaget for 2019. Invitasjonen til møtet gikk til nye og gamle partimedlemmer og møtet var annonsert på Facebook. Pressen var ikke direkte invitert, men ville ha sluppet inn hvis den hadde møtt opp, ifølge ordfører.  

Er det greit at rådmannen deltar på partimøter for å informere om en sak som ligger til behandling i kommunestyret?

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.