Bernt: Ordfører kan «stjele saken» fra innbyggerinitiativet

Bernt svarer. Hvilke muligheter har en ordfører til å komme et innbyggerinitiativ i forkjøpet?
Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Det samles underskrifter til et innbyggerinitiativ etter kommunelovens paragraf 39 a, med frist for tilslutning etter kommunestyrevalget. Kan ordfører, på bakgrunn av at saken blir kjent, fremme den for kommunestyret før forslagsstiller til innbyggerinitiativ leverer underskriftene, også når det er klart at forslagsstiller ønsker å la saken fortsette over et visst tidsrom, til etter valget 2019, nettopp for å holde saken varm gjennom valgkampen?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.