Bernt svarer: Hva hvis kontrollutvalget vil sjekke vertskommunen?

Bernt svarer. Hva skjer når barnevernet er interkommunalt og kontrollutvalget ønsker seg en forvaltningsrevisjon?
Spørsmålet om kontrollutvalgets mulighet til forvaltningsrevisjon av en interkommunal barnevernstjeneste er litt komplisert, medgir Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Et kontrollutvalg ønsker å bestille en forvaltningsrevisjon av barnevernet i kommunen sin. Kommunen har inngått et interkommunalt samarbeid om barnevernstjenester med nabokommunen. Nabokommunen er vertskommune, og har ansvar for tjenesten. Kontrollutvalget i den aktuelle kommunen ønsker å vite mer om utvalgets mandat og mulighet til å bestille revisjon av en tjeneste som er satt ut til en vertskommune.

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.