Politisk hestehandel uten juridisk bindende kraft

Bernt svarer. Kommunestyret velger ordfører på fritt grunnlag i det konstituerende møtet. Politikk er en usikker levevei, med krevende plikter uten rettslig vern av arbeidsvilkår og avlønning.
Den som er påsatt eller valgt som ordfører eller varaordfører, har ikke noe «stillingsvern» når det gjelder omfanget av vervet og godtgjøringen. Hun er ordfører eller varaordfører med de vilkår som kommunestyret eller fylkestinget til enhver tid måtte fastsette i reglement, og kan ikke frasi seg vervet fordi om godtgjøringen reduseres, skriver Jan Fridthjof Bernt.

SPØRSMÅL: Vi leser mye i avisene om dagen om avtaler om fordeling av verv som ordfører og varaordfører i forbindelse med sammenslåing av kommuner og fylkeskommuner. Hvilke regler har vi om dette, og hvor bindende er slike avtaler?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.