Bernt svarer: Hvem har ansvaret når kommunen ikke lenger finnes?

Bernt svarer. Alle kommunesammenslåingene reiser spørsmålet om hvem som skal saksøkes, hvis man måtte ønske å saksøke en kommune som ikke lenger eksisterer.
Ny sammenslått kommune overtar alle forpliktelsene til en nedlagt kommune, skriver Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Hvis man ønsker å saksøke en kommune som ikke eksisterer fra 1. januar neste år fordi den er sammenslått med en annen kommune, hvem skal man da saksøke? I det tilfelle at den opprinnelige kommunen er delt mellom flere kommuner, hvem skal man saksøke da?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.