Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.
Debatt
Meninger i debattinnlegg står for skribentens regning.

Os &8211; et utstillingsvindu for FrP-politikk?

Terje Søviknes forteller Kommunal Rapport i nr 35 hvor kjekt det skal bli i Os kommune når Fremskrittspartiet skal få styre (med Høyre som velvillig haleheng).

Os skal bli en ja-kommune når det gjelder byggetillatelser. Dette må være en vits! For oss som har fulgt Os-politikken i flere år vet at det i altfor høy grad har vært ført en ja-politikk når det gjelder utbygging. Spesielt FrP (og Høyre logrende etter) har sagt ja til det meste. De har til og med sagt ja til alle som kommer til kommunen med byggeprosjekt og blant annet omgjort planlagte næringseiendommer til boligformål i den grad at de som har ansvar for næringsutvikling i kommunen (BjørneFjorden næringsutvikling) påpeker at Os har svært få om noen sentrumsnære areal til næringsvirksomhet. FrP og Høyre har i enda sterkere grad lagt grunnlaget for at Os skal bli en soveby for folk som jobber i Bergen.


Det andre velgjørende vi skal få oppleve er «konkurranseutsetting». FrP nekter å ta inn over seg at det ofte viser seg at det er vanskelig å forsvare dette økonomisk. Det viser seg dessverre at dette fører til dyrere og ikke rimeligere tjenester. I tillegg er det også slik at det innenfor spesielt tekniske tjenester, helsetjenester og lignende at en må gå utenfor regionen for å hente ressurser. Er dette fornuftig næringsutvikling? SV mener nei.


FrP (og rævedilteren) hever valgfrihetsfanen. De sier blant annet at vi som bor i Os skal få velge skoler for våre barn. Det de ikke sier er dette kan føre til nedleggelser av skoler (dersom de ikke er «konkurransedyktige»). FrP viser stadig til Nacka kommune i Sverige. Der sier Moderatene rett ut at dette fører til skolenedleggelser. Hvorfor nevnes ikke dette i det glade budskap? I tillegg er det også slik at de i Nacka som bor lenger unna skolen enn det som etter loven gir rett til skoleskyss, må betale dette selv. Er dette med på å skape like muligheter for alle?


SV frykter at vi får en kommune hvor det ikke blir like muligheter for alle. SV frykter at vi får en kommune hvor alles rett til å ferdes i naturen blir sterkt beskåret med en uregulert utbygging i Os. Det kan bli en dyr lærdom for Os kommune med fire år med FrP (og Høyre på slep).

Skrevet av: Dag Westhrin