Nyheter

Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen nådde 11.000 TikTok-brukere med en video som oppsummerte kommunebudsjettet.
Melhus-ordfører Jorid Jagtøyen nådde 11.000 TikTok-brukere med en video som oppsummerte kommunebudsjettet.

Nådde 11.000 med TikTok-video om kommunebudsjettet

Samarbeid med skoleelev gir Melhus eventyrlige tall i sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Melhus ansatte i fjor sommer den da 15-årige Julie Rødseth til å publisere informasjonsvideoer på TikTok. Etter snart ett år oppsummerer kultursjef Jan Erik Landrø i Melhus kommune at ordningen har vært en suksess. 

Videoene, som kommuniserer offentlig informasjon i et språk og format som treffer ungdom, har normalt 3-10.000 visninger. Videoen etter budsjettbehandlingen i desember, der ordføreren fortalte om budsjettet og forhandlingene, ble sett av 11.000 personer.

– Jeg tenker at dette har noe for seg. Barn og unge får vanligvis informasjon fra skole og foreldre. Her får de informasjon uten at den er filtrert gjennom andre, sier Landrø.

Har ingen sensur

Melhus er en av flere kommuner som tester ut sosiale medier for å nå nye grupper. Fyresdal kommune var først ut med å ansette influensere til å promotere kommunen i sosiale medier, i håp om å hanke inn flere tilflyttere. 

Melhus har ingen sensur av innholdet før videoene legges ut. Hele kommuneorganisasjonen, frivillige lag og foreninger kan komme med innspill til nye videoer.

– Da vi satte i gang, var vi opptatt av at hun skulle få frihet til å gjøre ting uten at hun blir kontrollert. Det har fungert helt fint, sier Landrø.

Kjører kombiløsning

Brønnøy hadde i fjor 70 ungdommer i arbeid som kommuneverter. De utfører småjobber for kommune og næringsliv, og poster bilder og videoer av kommunen i sosiale medier.

– Det var en idé som kom fra næringsforeningen og Visit Helgeland. Vi får flere ungdommer inn, samtidig som vi får gjort en jobb. Erfaringen vår er at det har vært fantastisk, sier næringssjef Johnny Hanssen.

Han legger ikke skjul på at det kan være utfordrende å følge opp så mange ungdommer. Også i år gjentas spleiselaget mellom kommune, fylke og næringsliv. Målet er at alle som søker, skal få tilbud om jobb i 2–3 uker hver.

– Det å få tak i en influenser med x antall følgere, er ganske vanskelig. De driver kommersielt for seg selv, og har store inntekter på sine sider. Vi så ganske raskt at det ville bli problematisk, sier Hanssen. 

Powered by Labrador CMS