Nyheter

Ansatte i Røros stilte med kake og flagg for å markere overgangen til Helseplattformen natt til lørdag.
Ansatte i Røros stilte med kake og flagg for å markere overgangen til Helseplattformen natt til lørdag.

Nye kommuner gir godkjent-stempel til Helseplattformen

Litt smårusk, men ellers fungerer det godt. Det er attesten flere trøndelagskommuner gir Helseplattformen etter få dagers bruk.

Publisert Sist oppdatert

– Det har gått veldig fint. Vi er kjempefornøyd med hvordan innføringa har foregått. Vi har jobbet knallhardt i lang tid, før vi skulle gå «live» natt til lørdag. Det er mye informasjon som skulle overføres, sier Jan Roger Wold, kommunalsjef for helse og omsorg i Røros.

Flere kobles på

Klokka 03.00 natt til lørdag ble Helseplattformen tatt i bruk av St. Olavs hospital og de seks kommunene Røros, Holtålen, Os, Åfjord, Indre Fosen og Ørland.

Med det er nærmere 12.000 ansatte ved St. Olavs hospital og rundt 2.000 ansatte i de seks kommunene nå over på Helseplattformen, det nye journalverktøyet som Trondheim kommune har hatt en stund. 

Flere av kommunene koblet på døgntjenestene i helga, mens dagtjenestene – som helsestasjon, ergo- og fysioterapitjenester med mer – først tar systemet i bruk i dag, mandag. 

– Litt smårusk er det. Det er viktig å si at det kun er smårusk, slik som innloggingsproblemer eller at vi har lagt informasjon på feil sted. Mye har blitt sjekket ut og utbedret allerede i helga. Brukerne og beboerne har ikke merket noe til det, sier Wold.

Inn med friskt mot

Også kommunedirektør Marius Jermstad i Holtålen oppsummerer at overgangen har gått bra. Det til tross for «litt smårusk», som mobiltelefoner som ikke var oppdatert eller data ikke var overført fra gammelt til nytt system.

– Det har fungert veldig bra. Det er hovedinntrykket. Vi har hatt lite diskusjoner i forkant, og har vært positive fra dag én. Da går det bedre enn om man i forkant tenker at detter er noe dritt, sier Jermstad.

Han sier de er litt lei seg for at fastlegene ennå ikke er koblet på. Det skal etter planen skje første halvår neste år.

Jobben starter nå

Også kommunalsjefen for helse og omsorg i Indre Fosen, Marit Vaarheim, melder at overgangen har gått bra, til tross for litt smårusk.

– Den største jobben starter nå. Vi må jobbe på andre måter for å strukturere informasjonen slik at den blir tilgjengelig for andre. Folk her er kjempepositive, sier Vaarheim.

I forkant av lanseringsdagen har St. Olavs hospital gitt kommunene beskjed om at utskrivingsklare pasienter må overføres raskere til kommunene. Hensikten er å gi sykehuset armslag for å klare oppstarten av Helseplattformen. 

Har sjelden overliggere

– Det har gått bra så langt. Vi har omtrent ikke hatt overliggere. Men vi synes dette er litt interessant. Vi skjønner at sykehuset må rydde kapasitet når de får nye oppgaver. Men for oss, som også skal i gang med nye oppgaver, så kan det bli en utfordring, sier Vaarheim.

Kommunedirektøren i Holtålen sier at det uansett ikke fører til noe problem for dem, da de sjelden har såkalte overliggere på sykehuset.

Kommunalsjef Wold i Røros kjenner ikke til at det har blitt noen utfordring i Røros.

– Vi ga beskjed før vi gikk «live» at vi måtte ta ned aktiviteten noe. Innbyggerne er derfor klar over at det kan bli noe ventetid. Det er redusert tjenestetilbud en periode etter at vi har tatt i bruk systemet, og det kan bli lengre ventetid hos helsestasjonen, fysioterapeutene, ergoterapeut og psykisk helse og rustjeneste. Det som er akutt, det klarer vi uansett, sier Wold.

Powered by Labrador CMS