Kristiansand får 300 millioner til kollektivtransport

Samferdsel. Regjeringen gir 300 millioner kroner til Kristiansand over en treårsperiode, dersom byen utvider busstilbudet og bygger gang- og sykkelveier. 
Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Regjeringen tilbyr nå Kristiansand en treårig avtale på til sammen 300 millioner kroner innenfor belønningsordningen. Dette vil bidra til at veksten i persontransporten kan tas ved at flere reiser med kollektivtransport, sykler eller går, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding fra  regjeringen.

Målet med den nye avtalen er at kollektivtilbudet i Kristiansand skal bli så godt at personbiltrafikken gjennom bomstasjonene ikke skal øke.

Belønningsordningene gjelder for landets ni største byer og inngår i Nasjonal transportplan 2018–2019.

Kristiansand hadde belønningsavtale for perioden 2013–2016. I den fireårsperioden mottok de 350 millioner kroner i belønningsmidler fra staten.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.