Nå kan du søke om penger til søppelrydding langs kysten

Energi og miljø. Fram til 16. mars kan man søke Miljødirektoratet om penger til prosjekter som kan bidra til å rydde opp i forsøplingen langs kysten og i havet.
Kronprinsesse Mette-Marit fotografert da hun besøkte Sandefjord Søppelplukkelag 19. april i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Totalt er det satt av 35 millioner kroner til tilskuddsordningen for opprydding i 2017. Pengene kan gå til opprydding både i strandsonen, langs elvebredder og på havbunnen, opplyser  Miljødirektoratet.

Fristen for å søke er 16. mars, og foreninger, frivillige organisasjoner og lag er eksempler på hvem som kan levere en søknad. Det kan søkes om støtte til alt fra koordinering av ryddeaksjoner til transport og innlevering av avfallet til godkjent mottak. Prosjekter med forebyggende effekt kan også få støtte.

– Plastforsøplingen av havet er en trussel mot det Norge skal leve av. Den truer livet i alle verdenshavene og matressursene i havet. Derfor er det så avgjørende å stanse forsøplingen og rydde opp der det mulig. Strandrydding er nå nærmest en folkesport i Norge, og vi ønsker å støtte opp om dette viktig frivillige arbeidet, sier klima og miljøminister Vidar Helgesen (H).

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.