Fossilbiler kan bli forbudt i Oslo og Bergen

Energi og miljø. Store deler av sentrum i Oslo og Bergen kan bli stengt for bensin- og dieselbiler, foreslår byrådene i de to byene. Klimagærninger, sier Fremskrittspartiets førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen.

Byrådet i Oslo vedtok torsdag en klimaplan som innebærer store endringer for befolkningen i hovedstad om få år, skriver Dagens Næringsliv.

I strategiplanen går nemlig byrådet inn for bruk av lav- eller nullutslippssoner i byen, der diesel- og bensinbiler ikke får slippe inn. Det kan være aktuelt å sperre av hele området innenfor Ring 2, opplyser samferdsels- og miljøbyråd Guri Melby (V).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.