Prøveprosjekt med el-busser i Oslo

Energi og miljø. Innen 2025 skal 60 prosent av bussene i Oslo være elektriske. De første kan komme neste år som ledd i et prøveprosjekt i samarbeid med London.
Snart skal bussene i Oslo ha strøm på batteri som energikilde. Arkivfoto: Lisa Rypeng

I sin langtidsstrategi satser Ruter på at hele bussflåten innen 2025 skal baseres på null- og lavutslippsteknologi, hvilket vil si en blanding av elektriske og hydrogendrevne busser. Det vil redusere utslippene med 80-90 prosent.

Denne uka er byrådet og Ruter invitert til en konferanse i London om miljøvennlig bussteknologi, der et av målene er å vise bussprodusentene at markedet kan bli stort nok til at produsentene finner det interessant, skriver Aftenposten.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.