I startgropa for smartere byer

Energi og miljø. Gjesdal er i ferd med å bli en smart bygd mens mange av landet kommuner leter etter hvordan man skal gjøre det grønne og digitale skiftet. Smart City er tema for flere arrangementer under Arendalsuka.
– Navnet Smart City høres litt high tec og storbyaktig ut. I Gjesdal som har 12.000 innbyggere legger, vi mer vekt på sosial, økologisk, demokratisk og økonomisk bærekraft sammen med tilpassede teknologiske løsninger, sier ordfører Frode Fjeldsbø (Ap). Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Smart City, eller smarte byer, er et begrep som forklarer hvordan byer og bygder skal utvikles til å bli bærekraftige og moderne samfunn der både økonomiske, sosiale og miljømessige verdier gjennomsyrer alt vi gjør og skaper.

Det handler mye om digitale løsninger, men også om hvordan den fysiske byen tilrettelegges så vi kan bevege oss mer rundt uten bil.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.