Vindmølletur skaper storm i Marker

Energi og miljø. Hvorfor dro Marker formannskap på tur til vindkraftselskapet BKW i Sveits i all stillhet, og hva gjorde de på turen? Ordføreren orienterer kommunestyret i dag. 
15 høye vindmøller skal stå klare ved svenskegrensa i Marker kommune innen årskiftet. Sveitiske Energie AG står for mye av finasieringen på rundt 660 millioner kroner. De skal også sponse et besøkssenter i Marker kommune. Derfor dro formannskapet på tur til Bern.

Vindmøller er fremdeles et hett tema i Marker i Østfold, selv om bygging av infrastrukturen til vindparken er godt i gang.

I kveldens kommunestyremøte i rådhuset i Ørje skal ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) orientere om en tur til Sveits hvor formannskapet besøkte det sveitsiske energiselskapet som har finansiert vindparken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.