- Kan gå tom for vann om seks uker

Energi og miljø. Vannverk både på Romerike og i Hordaland kan gå tomme for vann, dersom tørken fortsetter utover høsten. – Sommeren 2018 har vært en vekker, sier vannverkssjef Jostein Skjefstad i Univann.  
– I verste fall vil deler av vårt forsyningsområde bli uten vann i perioder, sier daglig leder Jostein Skjefstad i Univann, her foran det nye vannverket, som ennå ikke er klart til bruk. Foto: Tom Gustavsen, Romerikes Blad

– Situasjonen er alvorlig og krevende. Jeg vil ikke si at det er krise ennå. Men uten nedbør og nye tiltak er vi tomme for vann om seks uker, sier den daglige lederen i Ullensaker og Nannestad vannverk IKS (Univann) til Kommunal Rapport.

Skjefstad har jobbet med vannforsyning i 40 år, og har aldri opplevd makan til sommer. Tross flere krisetiltak og redusert vannforbruk synker vannstanden i Univanns drikkevannskilde med 3 cm i døgnet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!