– Må legge nye planer for vannforsyningen

Energi og miljø. – Mange kommuner må legge nye planer for vannforsyningen i lys av årets tørkesommer. De må kunne takle både langvarig tørke og ekstremnedbør, sier direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann.
- Fortsetter tørken utover høsten, må flere enn dem som nå har iverksatt kriseplaner, vurdere ekstraordinære tiltak for å sikre vannforsyningen, sier direktør Toril Hofshagen i Norsk Vann. Arkivfoto: Ivàn Kverme.

Vannbransjens interesseorganisasjon har den siste tiden blitt kontaktet av flere kommuner og vannverk som bekymrer seg for vannforsyningen etter det som i store deler av landet har vært en usedvanlig varm og tørr sommer. Situasjonen er prekær blant annet i Askøy, Ullensaker og Nannestad.

– Flere frykter økte problemer hvis tørken fortsetter. En del mindre vannforsyninger utreder nå nærmere hvilken kapasitet de har i vannkildene sine. Det gjelder både de som bruker grunnvann og de som bruker overflatevann, sier Hofshagen til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.