Ønsker seg elbusser i Bodø

Energi og miljø. Fylkesrådet i Nordland sender neste uke ut et anbud på nye busser. Resultatet kan bli elbusser i Bodøs sentrumsgater.
Samferdselsråd Svein Eggesvik mener tiden er inne for gå over til nullutslippsbusser. Foto: Berit Stensland /Nordland fylkeskommune

Fylkesrådet skal be leverandørene om to priser, nemlig med og uten elbuss som nye bybusser i Bodø. Fylket mener det nå er et tilstrekkelig antall bussleverandører til at det blir god konkurranse om oppdraget, og regner også med stor interesse ettersom det blir den største anbudspakken for buss i Nordland.

Med tanke på Bodø sentrum er det snakk om 25 busser som skal gå på strøm. Planen er at de 25 nye elbussene, hvorav ni er leddbusser, vil være i drift fra januar 2020.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.