Størst fare for flom i nord

Energi og miljø. Det er vassdrag i Nord-Norge som har størst sannsynlighet for stor vårflom i år, opplyser NVE. Her kan du se direktoratets oversikt over hvilke kommuner som har skaffet seg flomsonekart.
Nå står vårflommene for døra, i år kan det bli verst i Nord-Norge. Dette bildet er hentet fra Odda etter flommen der i 2014. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

– Basert på informasjon om årets snømengder kan vi si at det er større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom i deler av Nord-Norge, opplyser hydrolog Inger Karin Engen i NVE på varsom.no.

Hvor store vårflommene blir er det imidlertid vanskelig å si noe helt eksakt om ettersom det er været som spiller en avgjørende rolle. God varme kombinert med mye nedbør kan gi uvanlig stor flom der det også ligger mye snø.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.