Lindås lever godt med å være klimaversting

Energi og miljø. Lindås kommune rager høyest på klimagasspallen også i år, men setter likevel pris på verdiskapingen som anlegget på Mongstad gir. Se oversikt over klimagassutslipp i alle kommuner fra 2009 til 2017.  
Norges klimautslipp økte med 3 prosent fra 1990 til 2017. I Lindås står oljeraffineriet på Mongstad for største delen av utslippene. Foto: NTB scanpix/REUTERS/Gwladys Fouche

I 2017 ble det sluppet ut 52,7 tonn klimagasser i Norge, ifølge tall fra SSB. Dette er en økning på 3 prosent fra 1990. Norges klimamål er at i 2030 skal det være en reduksjon på minst 40 prosent sammenlignet med 1990.

(Se kart og tabell nederst i saken)

Fellesplan

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.