Ønsker nye grep for å øke graden av gjenvinning

Energi og miljø. Nye tiltak må til for å få opp materialgjenvinningen, mener statssekretær Sveinung Rotevatn (V), som peker på at utviklingen går i feil retning.
– Vi må finne ut hvilke muligheter som ligger i den sirkulære økonomien og kjernen i den er å utnytte materialer og ressurser best mulig over hele livsløpet. Det innebærer endringer i produksjon, endringer i forbruk og økt vekt på god design av produkt, sa statssekretær Sveinung Rotevatn under årskonferansen til Avfall Norge tirsdag. Foto: Terje Lien

Nå er en ny strategi på trappene.

Tirsdag fortalte statssekretær Sveinung Rotevatn (V) i Klima- og miljødepartementet at regjeringen jobber med en strategi for sirkulær økonomi (se faktaboks). På årskonferansen til Avfall Norge fortalte Rotevatn at det er behov for nye virkemiddel for å snu en negativ utvikling.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.