Her er de 150 som får Klimasats-støtte

Energi og miljø. 150 kommuner og fylker får Klimasats-støtte til 360 tiltak. Her finner du den samlede oversikten som Miljødirektoratet offentliggjør i dag.
Alta kommune får Klimasats-støtte til fire prosjekter: 16 elektriske varebiler og 16 ladepunkter, elsykler til tjenestebruk, økt kunnskap om klimavennlig utbygging i områder med kaldere klima og deltakelse i klimanettverk. Derfor jubler skogbrukssjef Tor Håvard Sund, klima- og miljørådgiver Marie Rushfeldt, bilansvarlig Runar Terje Pedersen Foslund og sykkelby- og folkehelsekoordinator Gjermund Abrahamsen Wik. Foto: Knut-Johnny Franck, Alta kommune

Kommunene sprenger hvert år rammene for Klimasats, Miljødirektoratets støtteordning for lokale klimatiltak. Da fristen gikk ut i februar, hadde kommunene søkt om over en halv milliard kroner i støtte til 574 tiltak.

Rammen for Klimasats i statsbudsjettet er under halvparten, 200 millioner kroner. I tillegg fordeles rundt 40 millioner fra prosjekter de siste par årene som er blitt billigere enn antatt. Kommunene må bidra med egenandel i alle prosjekter, slik at Klimasats-støtten for 2019 kan utløse tiltak for rundt det dobbelte.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!