Holder folkeavstemning om vindkraft

Energi og miljø. Etter innbyggerinitiativ har kommunestyret i Aure sagt ja til å arrangere folkeavstemning om vindkraft samtidig med valget.
Utsikt over Torsetsundet i Aure kommune. I det fjerne kan man så vidt se Torsetsundbrua, som går over til Skardsøya. Foto: Espen Bratlie, Samfoto/NTB scanpix

Innbyggerne får da sin mening på om Aure kommune skal si ja eller nei til vindkraftutbygging på Skardsøya, der selskapet Njordr har søkt om konsesjon for et anlegg med 19 turbiner til en kostnad på 800 millioner kroner.

Motstanderne hadde ønsket at innbyggerne i avstemningen skulle få ta stilling til utbygging i hele Aure, men tapte med én stemme i kommunestyret. I formannskapet var det omvendt; én stemmes overvekt for å inkludere hele kommunen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.