KrF vil la kommuner beholde kraftmilliarder

Energi og miljø. KrF skyter ned forslaget fra ekspertutvalget om å fjerne rundt 3 milliarder kroner som kommunesektoren har i inntekt fra vannkraftverk.
– Det blir helt feil å rokke ved den samfunnskontrakten som vi har hatt om vannkraft i over 100 år, mener finanspolitisk talsmann Tore Storehaug (KrF) Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– KrF synes det er en dårlig idé å rokke ved samfunnskontrakten som vi har hatt med kommunene i over 100 år om at kommuner og fylker skal sitte igjen med gevinst etter utbygging av vannkraft, sier finanspolitisk talsmann Tore Storehaug for KrF.

Dermed tyder mye på at finansminister Siv Jensen (Frp) må skrinlegge forslagene som hun fikk fra kraftutvalget mandag. Mandatet til utvalget var å undersøke om den omfattende beskatningen av vannkraft kan endres for å inspirere kraftselskapene til å oppgradere anleggene sine, som i stor grad er gamle og slitte, slik at de blir mer effektive og gir mer kraft og inntekter.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!