Utvalgsleder: – Vindkraft kan gi superprofitt

Energi og miljø. Regjeringen bør vurdere om vindkraft bør beskattes på lik linje med vannkraft, anbefaler kraftutvalget. Det kan gi milliardinntekt til det offentlige.
Leder Per Sanderud for kraftutvalget mener regjeringen bør utrede beskatning av vindkraft fordi vind er iferd med å utkonkurrere mindre vannkraftverk. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Vannkraft har en rekke, tradisjonelle skatter og avgifter som har sørget for at milliarder av kroner hvert år har rent inn i stats- kommunekasser.

Nå vil kraftutvalget snu opp ned på innretningen på beskatningen på vannkraft. Målet er ifølge mandatet å inspirere kraftselskapene til å oppgradere anleggene sine, som i stor grad er gamle og slitte, slik at de blir mer effektive og gir mer kraft og inntekter.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.