Nyheter

I løpet av januar skal Agder Energi og Glitre Energi undertegne en intensjonsavtale om konsernfusjon. Bildet er fra Agder Energis demning ved Langevatn i Åseral kommune.
I løpet av januar skal Agder Energi og Glitre Energi undertegne en intensjonsavtale om konsernfusjon. Bildet er fra Agder Energis demning ved Langevatn i Åseral kommune.

Agder og Glitre sonderer kraftfusjon

Agder Energi og Glitre Energi har over lengre tid undersøkt muligheten til en fusjon. De to konsernene tar sikte på at intensjonsavtalen undertegnes i løpet av januar.

Publisert Sist oppdatert

Kommuner fra Agder og tidligere Buskerud fylke er tungt inne på eiersiden til disse to kraftprodusentene.

Glitre Energi AS eies av Drammen kommune og 19 kommuner i tidligere Buskerud fylke, gjennom selskapet Vardar. Partene har en eierandel på 50 prosent hver. Agder Energi eies av kommunene i Agder fylke (54,47 prosent) og Statkraft Industrial Holding AS (45,53 prosent eierandel).

I sluttfasen

Arbeidet med å ferdigstille innholdet i intensjonsavtalen er nå i sluttfasen. Den skal deretter presenteres og diskuteres i styrene, opplyser selskapene i en felles pressemelding. Arbeidet ledes av en styringsgruppe som består av styrelederne, konsernsjefene og to representanter for de ansatte fra hvert konsern.

– Det er fortsatt et par uavklarte spørsmål som partene skal enes om før intensjonsavtale er klar for behandling i de respektive styrer, understreker styreleder Ann-Christin Andersen i Glitre Energi.

En mulig fusjon mellom Glitre Energi og Agder Energi vil kunne frigjøre kapasitet og kompetanse til å utvikle nye fremtidsrettede og lønnsomme energiløsninger – og sikre dagens arbeidsplasser, understreker ledelsen i de to kraftselskapene.

Sammen sterkere

Ledelsen i konsernene har sterk tro på at en fusjon vil være av det gode.

«Sammen vil selskapene få en størrelse, kompetanse og finansiell kapasitet som betyr at vi kan bli en drivkraft i det grønne skiftet og i den regionale utviklingen. Nye forretningsmuligheter vil kunne gi ytterligere vekst og bidra til å skape flere arbeidsplasser enn hva selskapene vil kunne oppnå hver for seg», heter det videre i meldingen.

Eiermøter før april

Etter at styrene har signert intensjonsavtalen, vil eierne få god mulighet til å delta i de diskusjoner og beslutninger som vil følge før en fusjon eventuelt vedtas. Det er nemlig planlagt eiermøter i løpet av første kvartal både hos eierne i Glitre Energi og Agder Energi, opplyser selskapene.

– Planen er å legge fram intensjonsavtalen for styrene i løpet av januar. Det er i tråd med tidsplanen som ble presentert på eiermøtene i november, sier styreleder Lars Erik Torjussen i Agder Energi.
Powered by Labrador CMS