Ingen refs av Hillestad i deponisaken

Etikk. Ordfører Thorvald Hillestad (Sp) i Re ble klaget inn til kontrollutvalget for å ha skrytt av Bjørn Rune Gjelsten og hans selskap NOAH på et folkemøte i Porsgrunn. Kontrollutvalget tok hans orientering til etterretning.
Kontrollutvalget i Re tar ordfører Thorvald Hillestads (Sp) redegjørelse til orientering. Arkivfoto

Forhistorien er som følge: Bjørn Rune Gjelsten og hans selskap NOAH har deponi på Langøya som i dag ligger i Re kommune. Ordfører Hillestad og Gjelsten har utviklet et godt samarbeid, og når Langøya skifter kommune til Holmestrand ved en grensejustering, ønsker Gjelsten å gi et bidrag til Re i form av et tilskudd til et ungdomshus.

Da det den 9. mai skulle være et folkemøte i Porsgrunn om nytt deponi i Brevik i Porsgrunn kommune, ba ledelsen i NOAH ordfører Hillestad om å møte for å fortelle om erfaringene han hadde med NOAH. Det gjorde Hillestad, han tok ordet og snakket om NOAH og Gjelsten i rosende ordelag. Deponi i Brevik gruver er en betent sak. Lokalsamfunnet vil ikke ha det, og aksjonister reagerte på Hillestads innblanding. Ayla Backe sendte en klage til kontrollutvalget i Re kommune, og den ble behandlet den 8. november.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!