Kommune vant fram hos etikk-domstol

Etikk. Lokalavis brøt god presseskikk da den ikke brukte flere relevante kilder i en nyhetsartikkel om hva kommunen hadde vedtatt, slår Pressens Faglige Utvalg (PFU) fast.
Rådmann Unni Skaar i Sarpsborg klaget lokalavisa inn for Pressens Faglige Utvalg - og vant. Arkivfoto

Det er første gang i år at PFU behandler en klage fra en kommune, ifølge en gjennomgang Kommunal Rapport har gjort av PFUs database. Vanligvis behandler utvalget årlig flere klager fra kommunesektoren hvert år.

Sarpsborg-rådmann Unni Skaar klaget Sarpsborg Arbeiderblad inn for utvalget, etter at avisa publiserte et oppslag på nett og papir om en næringslivsaktør som hevdet at kommunen hadde sagt nei til at vedkommende kunne flytte en virksomhet fra ett sted til et annet. Det ble også hevdet at kommunen prøvde å gjennomføre en hastebehandling av en reguleringssak.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.