Tyrkisk konflikt sprer seg til Drammen

Politikk. Striden i Tyrkia splitter det tyrkiske miljøet i Norge. Tidligere Drammens-ordfører Lise Christoffersen (Ap) tar saken opp i Europarådet.
Min drøm for Drammen er at vi kan vise resten av verden at det er mulig å leve fredelig sammen, tross tidligere konfliktlinjer, basert på tillit og respekt, sier tidligere drammensordfører, nå stortingsrepresentant Lise Christoffersen (Ap). Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Stortingsrepresentanten har fått henvendelser om at konflikten går tvers gjennom det tyrkiske miljøet i Norge. Under vårsesjonen i Europarådets parlamentarikerforsamling 24. april vil hun holde innlegg om saken, skriver  Drammens Tidende.

– Unger som tidligere lekte sammen, leker ikke sammen mer, sier hun.

Christoffersen, som har jobbet for å bygge bro mellom ulike grupper i Drammen, sier hun frykter at det flerkulturelle fellesskapet står i fare.

– Det er ikke tilfeldig at det ikke er etniske konflikter i Norges innvandrerby nummer to. Desto mer fortvilende at konflikten i Tyrkia nå sprer seg til vår kommune, slik vi også ser at det skjer i andre land, sier Christoffersen.

– Min drøm for Drammen, er at vi kan vise resten av verden at det er mulig å leve fredelig sammen, tross tidligere konfliktlinjer, basert på tillit og respekt, fortsetter hun.

Her kan du se oversikt over de største innvandrergruppene i alle landets kommuner (abo.)

Flere medier har meldt om trusler og trakassering i det tyrkiske miljøet i Norge som følge av den tilspissede situasjonen. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har anklaget den tyrkiske predikanten Fethullah Gülen for å stå bak kuppforsøk og har tydd til massearrestasjoner av angivelige tilhengere.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.