Nå øker farten i bosettingen

Flyktninger og integrering. Det løsner for flyktningbosettingen, som sto i stampe i vinter. Myndighetene tror nå at alle de 16.000 som kommunene har sagt ja til, blir bosatt i år.
Ut over sommeren kan stadig flere flyktninger forlate mottakene til fordel for egen bolig. Familier med barn i skolealder skal bosettes først. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB scanpix

– Meldingen fra UDI er at de skal fatte det antall vedtak som trengs for at vi i løpet av året skal få brukt alle de 16.000 plassene som kommunene har stilt til disposisjon, sier assisterende direktør Bjørn Holden i IMDi til Kommunal Rapport.

I januar gikk han ut og advarte mot at farten i bosettingen vil bli altfor lav, med mindre UDI fattet vedtak om opphold raskere. Han fryktet uheldige konsekvenser for samarbeidet med kommunene og for bosettingsarbeidet generelt, fordi det så ut til at en stor del av flyktningene ville bli bosatt først mot slutten av året.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.