Listhaug: Bosettingen går mye raskere

Flyktninger og integrering. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det lave antallet flyktninger gjør at bosettingen går mye raskere enn før.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Listhaug opplyser at kommunene har bosatt rekordmange flyktninger og asylsøkere de siste årene, og sier at i fjor var tallet 15.300.

– Tidligere har det vært et problem å få bosatt folk slik at mange måtte sitte lenge i mottak. Nå går dette mye raskere, sier Sylvi Listhaug (Frp) til  Aftenposten.

Innvandringsministeren mener det er bedre å bosette flyktningene på færre steder fordi det gjør det lettere å gi individuell oppfølging. Kommunene som har lyktes, har ofte dette som en overordnet satsing, samt at det er et arbeidsmarked i regionen som kan skaffe jobber, ifølge Listhaug.

Hun avviser kritikken om at hun har vært mer opptatt av å begrense innvandring framfor å jobbe med integrering.

– De som jobber med integrering, vet at antall innvandrere og vellykket integrering henger nøye sammen, sier Listhaug.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.