Vil bosette flyktninger rett fra mottak

Flyktninger og integrering. Tingvoll ønsker å bosette flyktninger som bor på mottaket kommunen driver, men har – feilaktig – fått beskjed fra IMDi om at de i så fall ikke vil få integreringstilskudd for dem.
– Vi har bosatt flyktninger fra mottaket i flere år, og har lyktes godt med integreringen, sier Frank Thorleif Mathisen, som inntil nylig var leder for Tingvoll kommunes internasjonale avdeling. Arkivfoto: Yngve Lie, Aura Avis

Tingvoll har i flere år bosatt flyktninger direkte fra mottaket, og hadde planlagt å gjøre det samme i år, til tross for at de ikke har fått noen anmodning.

– Vi ønsker flyktninger og har kapasitet, sier rådmann Bjørn Sletbakk til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.